Life Coach Certification

Logo meyerscience

meyer.science GmbH is specialized in scientific and regulatory consulting for national and international companies in the food, cosmetics and pharmaceutical industries. Our services also include advice in the fields of food contact materials and other consumer products such as toys and textiles.

Our clients benefit from an interdisciplinary approach; our close cooperation with the law firm meyer.rechtsanwaltsgesellschaft mbH enables our clients to obtain scientific, regulatory and legal advice from one source. The close cooperation with an extended network of European and further international experts completes our consulting profile by enabling us to take into account the particularities of the relevant markets.

In addition, we gain valuable experience through our involvement in numerous professional associations, through publications in specialist journals and by organizing conferences, seminars and in-house courses. Our clients also benefit from our well established contacts to authorities and associations.

Dr. Uta Verbeek
Managing director 

 

News

 

We offer you the latest information from the European Commission, the European Food Safety Authority (EFSA), the German Institute for Risk Assessment (BfR) as well as other news concerning foods, food contact materials, cosmetics, medicinal products and medical devices etc.

Information
19. June 2020 Category: Pestizide

Chlorate – Maximum Residue Levels in Reg. 396/2005

By publishing Regulation (EU) No. 2020/749 (OJ L 178, 8.6.2020, p. 7–20) in the Official Journal at the beginning of June Regulation No. 396/2005 will be amended and temporary maximum residue levels (MRLs) for chlorate in or on certain products are...
Information
17. June 2020 Category: Kontaminanten

Acrylamide – Draft Regulation for the implementation of legal maximum levels according to Reg. 1881/2006

For the first time legal maximum levels for acrylamide in certain food categories shall be implemented according to Reg. 1881/2006. The corresponding Draft Regulation SANTE/10478/2020 will be presented to the Standing Committee (Section: Novel Food...
Information
25. May 2020 Category: Kontaminanten

Höchstgehalte für Perchlorat in VO 1881/2006

Mit der Verordnung (EU) 2020/685 (ABl. L 160 vom 25.5.2020, S. 3–5) wird die Kontaminanten-Verordnung 1881/2006 geändert und erstmals rechtliche Höchstgehalte für Perchlorat in bestimmten Lebensmittelkategorien festgelegt. Die betroffenen...
Information
08. April 2020 Category: Allergene

VITAL 3.0 - 14 neue Referenzdosen publiziert für Risikobewertung von Lebensmittelallergenen

Auf Basis neuer klinischer Daten etablierte das Voluntary Incidental Trace Allergen Labelling (Akr. "VITAL") Scientific Expert Panel (VESP) für insgesamt zehn Lebensmittelallergene aktualisierte Referenzdosen und führte für vier Allergene erstmals...
Information
08. April 2020 Category: Nährstoffe

Artikel-8-Prozedur - Verordnungsentwurf zur Aufnahme von Hydroxyanthracen-Derivaten in Anhang III der VO 1925/2006

Für Hydroxyanthracen-Derivat-haltige Lebensmittel ist mit einer Aufnahme in den Anhang III Teil A ("verbotene Stoffe") bzw. Teil C ("Stoffe, die von der Gemeinschaft geprüft werden") der VO 1925/2006 über den Zusatz von Vitaminen und Mineralstoffen...
Information
26. February 2020 Category: Pestizide

Chlorat – Gesetzliche Höchstgehalte in VO 396/2005

Der Verordnungsentwurf zur Festsetzung von Rückstandshöchstgehalten für Chlorat in der Verordnung 396/2005 (SANTE/10684/2015 Rev. 8) wurde angenommen in der Sitzung des Ständigen Ausschusses vom 17./18. Februar 2020. Die darin definierten...

Contact

Fast & uncomplicated!

Do you have a question and want a quick answer?

Please give us your contact details and a short note, we will get back to you shortly.

Please type your full name.
Please type your full name.
Invalid email address.
Bitte geben Sie Ihre Nachricht ein!

I have read the privacy policy.

Please confirm that you have read the privacy policy!

Events

 

We will gladly bring you up to date in our seminars in the fields of health claims, scientific risk assessment or crisis management. We also offer in-house workshops within your enterprise on various other topics such as definition issues (e.g. foods vis-à-vis medicinal products), novel food, botanicals etc.

Termin: 15.07.2020 | Interactive Online Course
meyerscience Veranstaltungen

Crisis Management in Food Law - Interactive Online Course LEXXION

 

meyerscience Veranstaltungen

Speakers:
Dr. Uta Verbeek &
Bärbel Hintermeier LL.M.

Date: 19.06.2020 | Webinar EUROFORUM
meyerscience Veranstaltungen

Präsentations- & Funktionsarzneimittel – Webinar EUROFORUM

 

meyerscience Veranstaltungen

Speakers:
Prof. A. H. Meyer +
Dr. E. Breitweg-Lehmann (BVL)

Date: 06. - 07.02.2020 | Frankfurt a. M.
meyerscience Veranstaltungen

Nahrungsergänzungsmittel 2020

 

meyerscience Veranstaltungen

Speakers:
Prof. Dr. Alfred H. Meyer,
Bärbel Hintermeier

Date: 20.03.2020 | Munich
meyerscience Veranstaltungen

Frühstücksseminar

TOPF SECRET

meyerscience Veranstaltungen

Speakers:
Prof. Dr. Alfred H. Meyer, 
Franca Werhahn

Books

 

Our publications - written together with our cooperation partner meyer.rechtsanwaltsgesellschafts mbH - offer you the ability to obtain a detailed and up-to-date overview of the latest developments in the fields of i.a. food fraud, novel food or botanicals.

meyerscience Bücher Food Fraud

FOOD FRAUD
Lebensmittelbetrug
Fälle - Recht - Analysen – Maßnahmen

von Anna Stein
& Anna Lena Märtlbauer

meyerscience Bücher Novel Food

NEUE NOVEL FOOD
VERORDNUNG 2015/2283

Fälle – Recht - Verfahren

von Prof. Dr. Alfred Hagen Meyer unter Mitarbeit von ...

meyerscience Bücher Ampelkennzeichnung

„AMPEL“- KENNZEICHNUNG GASTRO-AMPEL, HYGIENE-AMPEL, NÄHRWERTPROFILE
eine kritische Auseinandersetzung

von Lisa Kolb

Logo meyerscience

meyer.science GmbH is specialized in scientific and regulatory consulting for national and international companies in the food, cosmetics and pharmaceutical industries. Our services also include advice in the fields of food contact materials and other consumer products such as toys and textiles.

Our clients benefit from an interdisciplinary approach; our close cooperation with the law firm meyer.rechtsanwaltsgesellschaft mbH enables our clients to obtain scientific, regulatory and legal advice from one source. The close cooperation with an extended network of European and further international experts completes our consulting profile by enabling us to take into account the particularities of the relevant markets.

In addition, we gain valuable experience through our involvement in numerous professional associations, through publications in specialist journals and by organizing conferences, seminars and in-house courses. Our clients also benefit from our well established contacts to authorities and associations.

Dr. Uta Verbeek
Managing director 

 

News

 

We offer you the latest information from the European Commission, the European Food Safety Authority (EFSA), the German Institute for Risk Assessment (BfR) as well as other news concerning foods, food contact materials, cosmetics, medicinal products and medical devices etc.

Information
19. June 2020 Category: Pestizide

Chlorate – Maximum Residue Levels in Reg. 396/2005

By publishing Regulation (EU) No. 2020/749 (OJ L 178, 8.6.2020, p. 7–20) in the Official Journal at the beginning of June Regulation No. 396/2005 will be amended and temporary maximum residue levels (MRLs) for chlorate in or on certain products are...
Information
17. June 2020 Category: Kontaminanten

Acrylamide – Draft Regulation for the implementation of legal maximum levels according to Reg. 1881/2006

For the first time legal maximum levels for acrylamide in certain food categories shall be implemented according to Reg. 1881/2006. The corresponding Draft Regulation SANTE/10478/2020 will be presented to the Standing Committee (Section: Novel Food...
Information
25. May 2020 Category: Kontaminanten

Höchstgehalte für Perchlorat in VO 1881/2006

Mit der Verordnung (EU) 2020/685 (ABl. L 160 vom 25.5.2020, S. 3–5) wird die Kontaminanten-Verordnung 1881/2006 geändert und erstmals rechtliche Höchstgehalte für Perchlorat in bestimmten Lebensmittelkategorien festgelegt. Die betroffenen...
Information
08. April 2020 Category: Allergene

VITAL 3.0 - 14 neue Referenzdosen publiziert für Risikobewertung von Lebensmittelallergenen

Auf Basis neuer klinischer Daten etablierte das Voluntary Incidental Trace Allergen Labelling (Akr. "VITAL") Scientific Expert Panel (VESP) für insgesamt zehn Lebensmittelallergene aktualisierte Referenzdosen und führte für vier Allergene erstmals...
Information
08. April 2020 Category: Nährstoffe

Artikel-8-Prozedur - Verordnungsentwurf zur Aufnahme von Hydroxyanthracen-Derivaten in Anhang III der VO 1925/2006

Für Hydroxyanthracen-Derivat-haltige Lebensmittel ist mit einer Aufnahme in den Anhang III Teil A ("verbotene Stoffe") bzw. Teil C ("Stoffe, die von der Gemeinschaft geprüft werden") der VO 1925/2006 über den Zusatz von Vitaminen und Mineralstoffen...
Information
26. February 2020 Category: Pestizide

Chlorat – Gesetzliche Höchstgehalte in VO 396/2005

Der Verordnungsentwurf zur Festsetzung von Rückstandshöchstgehalten für Chlorat in der Verordnung 396/2005 (SANTE/10684/2015 Rev. 8) wurde angenommen in der Sitzung des Ständigen Ausschusses vom 17./18. Februar 2020. Die darin definierten...

Contact

Fast & uncomplicated!

Do you have a question and want a quick answer?

Please give us your contact details and a short note, we will get back to you shortly.

Please type your full name.
Please type your full name.
Invalid email address.
Bitte geben Sie Ihre Nachricht ein!

I have read the privacy policy.

Please confirm that you have read the privacy policy!

Events

 

We will gladly bring you up to date in our seminars in the fields of health claims, scientific risk assessment or crisis management. We also offer in-house workshops within your enterprise on various other topics such as definition issues (e.g. foods vis-à-vis medicinal products), novel food, botanicals etc.

Termin: 15.07.2020 | Interactive Online Course
meyerscience Veranstaltungen

Crisis Management in Food Law - Interactive Online Course LEXXION

 

meyerscience Veranstaltungen

Speakers:
Dr. Uta Verbeek &
Bärbel Hintermeier LL.M.

Date: 19.06.2020 | Webinar EUROFORUM
meyerscience Veranstaltungen

Präsentations- & Funktionsarzneimittel – Webinar EUROFORUM

 

meyerscience Veranstaltungen

Speakers:
Prof. A. H. Meyer +
Dr. E. Breitweg-Lehmann (BVL)

Date: 06. - 07.02.2020 | Frankfurt a. M.
meyerscience Veranstaltungen

Nahrungsergänzungsmittel 2020

 

meyerscience Veranstaltungen

Speakers:
Prof. Dr. Alfred H. Meyer,
Bärbel Hintermeier

Date: 20.03.2020 | Munich
meyerscience Veranstaltungen

Frühstücksseminar

TOPF SECRET

meyerscience Veranstaltungen

Speakers:
Prof. Dr. Alfred H. Meyer, 
Franca Werhahn

Books

 

Our publications - written together with our cooperation partner meyer.rechtsanwaltsgesellschafts mbH - offer you the ability to obtain a detailed and up-to-date overview of the latest developments in the fields of i.a. food fraud, novel food or botanicals.

meyerscience Bücher Food Fraud

FOOD FRAUD
Lebensmittelbetrug
Fälle - Recht - Analysen – Maßnahmen

von Anna Stein
& Anna Lena Märtlbauer

meyerscience Bücher Novel Food

NEUE NOVEL FOOD
VERORDNUNG 2015/2283

Fälle – Recht - Verfahren

von Prof. Dr. Alfred Hagen Meyer unter Mitarbeit von ...

meyerscience Bücher Ampelkennzeichnung

„AMPEL“- KENNZEICHNUNG GASTRO-AMPEL, HYGIENE-AMPEL, NÄHRWERTPROFILE
eine kritische Auseinandersetzung

von Lisa Kolb

Top

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.